LOENEN – De eerste wedstrijd van de Veluwse Wintercompetitie heeft een aansprekende winnaar opgeleverd. In de categorie onder de 35 jaar ging de overwinning naar WK-deelnemer Frank Beemer. Hij rekende met bijna drie minuten voorsprong af met Marc Bouwmeester. Derde werd Olav Wallinga.

Erik van Laar won in categorie 5 (35+). Hij rekende af met Jeroen Verbocht en Mark Schepp. Bij de vrouwen won Marlo Koevoet, die Laura Gambon en Reina Wietzes op grote achterstand reed. De uitslagen van de overige categorieën zijn hier te bekijken.

TMZ Wintercompetitie
In de Zeeuwse TMZ Wintercompetitie ging de zege in de manche in Oude Tonge naar de altijd sterke Belg Danny Sleeckx. Hij troefde in de strijd om de eerste plek Edzard van Ewijk en Bart Claeys met een voorsprong van om en nabij de twee minuten af. Bij de veertigplussers – waar Sleeckx ook aan mee zou mogen doen – ging Kees Reijnhout met de zege aan de haal. Reijnhout finishte voor Marc Vanacker en Sven Standeard.  Eerste vrouw van de middag was Simone Cornelisse, die Daniëlle Verstraaten op een klein minuutje zette. Mieke de Craene kwam in die categorie als derde over de streep.

Jos Feron Cup
Nadat hij vorige week voor het eerst níet won, herstelde Edwin Arts de verhoudingen in de Jos Feron Cup. In Meijel troefde de mountainbiker uit Helmond de Belg Mike Mulkens en Remco Smits uit Veghel af. Bij de veertigplussers ging de eerste plek naar een zuiderbuur: Stephan Lotz kwam daar als eerste over de streep, voor Arno Bouten en Peter Meerburg. Karin van Grimbergen, net als Arts afkomstig uit Helmond, streek met de hoogste eer bij de vrouwen. Ze ging sneller rond dan Santina Brands (tweede) en Lisa Dorussen (derde).

ICW-Noord
In de ICW-Noord is Jornt de Vries tot op heden onverslaanbaar. In de modderige omstandigheden van Ronostrand boekte de Drachtenaar zijn derde zege in evenzoveel wedstrijden. Deze keer bleef De Vries Arie de Jong (Oosterwolde) en Richard Feiken uit Smilde voor. Melissa Steenhof (Ureterp) zegevierde in de gezamenlijke vrouwen-categorie, door Rachelle Huberts (Assen) en Paulien Koster (Delsfstrahuizen) naar respectievelijk plek twee en drie te verwijzen. Bij de jongens (junioren/nieuwelingen) toonde Sven Nijzingh uit Zuidwolde zich de beste. Hij klopte Rick de Vries en Jelle Mulder.

devriesronostrandicwfokkiedegroot
Jornt de Vries in de natte sneeuw op het parcours van Ronostrand. Foto: Fokkie de Groot