WARMENHUIZEN – Het seizoen van Robbert de Nijs is voorbij. De Noord-Hollander heeft teveel last van een bovenbeenblessure en kan daardoor niet starten op het NK Marathon en in de Cape Pioneer Trek. De Zuid-Afrikaanse meerdaagse zou hij samen met Bram Rood rijden.

De Nijs ging onlangs tijdens de verkenning van een rit van een Turkse meerdaagse onderuit, nadat zijn voorwiel wegschoof over een steen. Nader onderzoek moet uitwijzen wat hij daar precies aan overhield, maar het kan een scheurtje in zijn pezen of spieren zijn, een botvliesontsteking of een scheurtje in het dijbeen.

robbertdenijsboschman
Robbert de Nijs.

De coureur die dit seizoen zijn eigen team Flexwinkel/Agu opzette en daardoor grotendeels als prof door het leven kan, baalt als een stekker. “Ik heb wel even moeten slikken toen ik deze keuze moest maken. Maar als ik iets dit geleerd heb dit seizoen, dan is het wel moeilijke beslissingen nemen”, refereerde De Nijs aan zijn teleurstellend verlopen jaar, met veel tegenslagen.  “Maar hoewel het echt zeer doet, kijk ik nu al heel erg uit naar de voorbereidingen op 2016.”