VLIERDEN – Een mooi gelegenheidsduo gaat volgende week zondag, zo werd vandaag bekend, van start in de Craft Bike Transalp: Sanne van Paassen en Rob van der Werf. Het tweetal zal ongetwijfeld kort gaan eindigen in het mix-klassement van Europa’s meest prestigieuze meerdaagse. 

Protective BIKE Four Peaks 2015 - 4. Etappe, Troepelach - Weissensee, 20.06.2015, #17 Sanne Van Paassen (NED, Specialized)
Van Paassen tijdens de Bike4Peaks.

Veldrijdster Van Paassen won onlangs nog de Bike4Peaks bij de vrouwen, Van der Werf hield zich daar knap staande tussen de wereldtop bij de mannen. Andere sterke Nederlands getinte teams die starten in de Transalp zijn onder meer KMC-Mitsubishi (nationaal marathonkampioen Bram Rood en de Belg Robby de Bock) en Specialized Toma-Belga (Niels Boon en Onno Reijnhout).

De Transalp gaat in zeven etappes van het Duitse Ruhpolding naar het Italiaanse Riva del Garda. Daarbij dienen 611 kilometers en 19000 hoogtemeters te worden overwonnen. Bikesight.nl is aanwezig én zal ook starten, met Bart Classens van SforZ-Racingteam. Uiteraard zal alles van dit evenement via de site en Facebook zijn te volgen.

CBT_Strecke_gesamt