BAD GOISERN – Hij is meer dan tweehonderd kilometer lang met meer dan zevenduizend hoogtemeters: de Salzkammergut Trophy. De marathon in het Oostenrijkse Bad Goisern is daarmee een van de zwaarste eendagswedstrijden van Europa. Oftewel: een race waarin Ramses Bekkenk zich thuisvoelt. De marathonbiker van KMC-Mitsubishi bekroonde zaterdag in de bloedhitte zijn eerste deelname aan deze monsterrace met een knappe tiende plek.

bekkenksalzkammer
Bekkenk ‘suffering’ tijdens de Salzkammergut Trophy

Er had misschien zelfs nog wat meer ingezeten voor Bekkenk. Tijden de eerste 120 kilometer wedstrijd had hij het podium nog in zicht. “Na acht uur won de warmte het echter van me. Ik heb besloten even een paar minuten in de schaduw af te koelen, omdat ik per se wilde finishen. Daarna kon ik weer rustig fietsen.”

Maar Bekkenk zou Bekkenk niet zijn als hij ondanks het afzien toch van de wedstrijd had genoten. “Man, wat was het mooi. En zeer tevreden met de tiende plek.”

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Andreas Seewald, die de wedstrijd ‘afraffelde’ in een recordtijd van 9 uur en 50 minuten. Bekkenk had vijftig minuten meer nodig. Een uur na Bekkenk was Leander Hamelink op plek 28 de tweede Nederlander van de dag. Bekkenk en Hamelink doen eind juli allebei mee aan de Ironbike Italy, een van de zwaarste meerdaagse mtb-wedstrijden ter wereld.

Volledige uitslag Salzkammergut Trophy