WEISSENSEE – Sanne van Paassen heeft zaterdag het eindklassement van de Oostenrijkse meerdaagse Protective Bike Four Peaks op haar naam geschreven. De Brabantse had na drie ritwinsten in de vierde en laatste etappe aan een tweede plek voldoende om Angelika Tazreiter in het klassement elf minuten voor te blijven.

Van Paassen, die de rit reed als voorbereiding op het WK van komend weekend, voelde zich in de laatste rit niet super, liet ze op haar website weten. “Ik was kortademig was en last had van mijn longen. Ik ben nog lang bij de uiteindelijke winnares gebleven, maar merkte dat als ik harder ging rijden, ik ging hyperventileren. Met het oog op het WK wilde ik mezelf niet forceren.”

Protective BIKE Four Peaks 2015 - 4. Etappe, Troepelach - Weissensee, 20.06.2015, #17 Sanne Van Paassen (NED, Specialized)
Van Paassen in haar leiderstrui. Foto Stefan Schwenke

Bij de mannen leverde Rob van der Werf een ijzersterke vierdaagse af. De coureur van Backdraft MTB Team finishte de laatste op de tiende plek. Hij gaf in de rit van 71 km en 2100 hoogtemeters maar iets meer dan drie minuten toe op etappewinnaar Frans Hofer. Van der Werf gaf maar twee minuten toe op mtb-legende Christoph Sauser (achtste) en marathonspecialist Karl Platt (negende).

In het eindklassement werd Van der Werf vijftiende. De Bike Four Peaks werd verrassend gewonnen door de Italiaan Juri Ragnoli, voor Sauser en Uwe Hochenwarter. Alle uitslagen zijn hier te bekijken.