ASSEN – Snelle, relatief vlakke rondjes op Nederlandse bodem. Het blijft de specialiteit van Jeroen Boelen. De kersvers Nederlands streetracekampioen boekte zondag in Assen alweer zijn derde zege in een xc-race van dit seizoen. Op het parcours rondom de Baggelhuizerplas bleef de mountainbiker van Betch.nl-Superior Erik Groen (MPL-Specialized) en Thom Bonder (Klaucke) voor.

jeroenboelenwimlemmersassen
Boelen in actie in Assen. Foto: Wim Lemmers

Bij de vrouwen boekte Linda ter Beek (Merida-Bassa) een knappe overwinning, door af te rekenen met Karen Brouwer (KMC-Mitsubishi) en Bianca van den Hoek.

In de amateur-categorie won Richard Feiken (Klaucke) zijn thuisrace. Hij finishte voor Raymond van de Kruisweg en Guus Smits. Beste dertigplusser van de dag was Nederlands kampioen Christian de Graaff, die won voor Anco Korteweg en Simon Apperloo. Bij de Masters 40+ was Maikel Govaarts. Hij bleef Stijn Boek en Freddie van der Schoot voor.

Bij de junioren won Bart Pennings, voor David Nordemann en Dennis van de Kruisweg. Mick van Dijke was de beste bij de nieuwelingen, voor Menno Don en zijn tweelingbroer Tim van Dijke. Charlotte de Graaf (voor Kim Bodemann en Iris van der Pol) won bij de junior-vrouwen, Julia Boschker (voor Zoe Mulder en Manon Bakker) bij de nieuweling-meisjes.

Alle uitslagen van de Baggelhuizer MTB wedstrijd in Assen zijn hier te bekijken.