JELANIA GORA – Frank Beemer maakte dit weekeinde flink wat kilometers en deed dat niet voor niks. Zowel in een Poolse als een Tsjechische XC-race scoorde de mountainbiker van zijn eigen Incassonet-ploeg UCI Punten.

In Jelenia Gora in Polen werd Beemer in een naar Maja Wloszczowska vernoemde xc-race van de UCI-buitencategorie derde. Hij scoorde daarmee liefst 60 UCI-punten. De wedstrijd werd gewonnen door de Pool Marek Konwa, die de Zwitser Fabian Giger op anderhalve minuut achterstand zette. Beemer gaf vervolgens weer een minuut toe op Giger.

podiumpolenbeemer
Beemer (rechts) neemt op het podium een verdiende slok van de fles champagne.

Een dag later deed Beemer in het Tsjechische Bedrichov met aan een UCI-C1-race. Daarin werd hij zevende, goed voor nog eens zestien UCI-punten. De wedstrijd werd gewonnen door Jaroslav Kulhavy, voor Jan Skarnitzl en Tomas Paprstka. Beemer gaf vijf minuten toe op de winnaar.