ALKMAAR – Op het terrein van een Alkmaars afvalwerkingsbedrijf heeft Robbert de Nijs dit weekend laten zien dat hij de vierdaagse Alpentour Trophy goed heeft verteerd. De Noord-Hollander kwam met een voorsprong van 3 minuten en 30 seconden op Michel Agterberg solo over de meet bij de GP Groot reCYCLE. Derde werd Cas van den Berg.

podiumgpgrootagterbergdenijs
Het podium van de GP Groot reCYCLE.

Tijdens de 100 minuten koers op een lastig¬†parcours – met daarin een pittige beklimming van een afvalberg – reed De Nijs (Flexwinkel-AGU) de eerste ronden samen met Arjan van der Plas, Agterberg en Gosse van der Meer. Daarna begon hij aan een solo van acht ronden. “Het voelde heel goed”, liet De Nijs op social media weten. “Ik ben dik tevreden met mijn herstel en het was mooi om weer een regionale mtb-wedstrijd te rijden.”

De Nijs was vooral ook blij met die prijs die hij won. “Waarschijnlijk de gaafste bokaal ooit”, sprak hij.

gpgrootbokaal
DE bokaal.

Bij de vrouwen won Laura van Regenmortel (SBJ Biketeam). Bekijk de volledige uitslag (inclusief rondetijden) van de GP Groot hier.