SCHLADMING – Wie gaat de dit jaar de Alpentour Trophy winnen? Die vraag kan ook vandaag nog niet beantwoord worden. De derde etappe, koninginnerit met 69km en 2800hm, schudde het klassement flink door elkaar maar nieuwe klassementsleider Daniel Geismayr (Vaude) is allerminst zeker van de eindzege.

De Oostenrijker Alban Lakata, hij won vandaag na 3 uur en 11 minuten koers met anderhalve minuut voorsprong op zijn landgenoten Hermann Pernsteiner en Geismayr, staat namelijk maar 47 seconden achter in het algemene klassement. Daarmee staat Lakata derde: op 44 seconden achterstand staat de Belg Roel Paulissen tweede. Een speelbaar verschil in de klimtijdrit (14km/11oohm) van morgen.

Leonardo Paez, hij reed tot vandaag in de leiderstrui, verspeelde vandaag een goede eindklassering. Zijn twee eerdere valpartijen lijken de Colombiaan de eindzege te kosten.

Hans Becking reed opnieuw een sterke rit. De coureur van Betch.nl-Superior reed de hele rit zijn eigen tempo en eindigde daarmee op de zestiende plek in de dagrangschikking, op 8,5 minuut achterstand van Lakata. Bas Peters reed ook sterk en eindigde als 33e, Robbert de Nijs finishte op plek 67. Becking staat in het klassement 20e, met 1 seconden voorsprong op de Duitser Andreas Seewald. Ook daar is het spannend dus.

hansbeckingroelbeckingalpentour
Becking in eigen tempo op weg naar de eerste top van de dag. Foto: Roel Becking

Bij de vrouwen is het minder spannend: daar won Sally Bigham haar derde etappe op rij. Anne Terpstra had een goede dag en werd op de zesde plek (4.08u) de beste Nederlandse.