BAKU – De eerste editie van de Europese Spelen zijn, sportief gezien, op een teleurstelling uitgedraaid voor de enige Nederlandse deelnemer in het mountainbiken. Michiel van der Heijden haalde zaterdag in Baku (Azerbeidzjan) de finish van de cross-countryrace niet.

“Lek in de startronde en in de tweede ronde brak ik mijn ketting”, vatte de coureur van Scott-Odlo zijn korte wedstrijd samen.

Zwitserland was oppermachtig. Van der Heijdens teamgenoot Nino Schürter reed solo naar het goud, voor zijn landgenoten Lukas Fluckiger (zilver) en Fabian Giger (brons). Ook bij de vrouwen won een Zwitserse: Jolanda Neff haalde het daar voor haar landgenote Kathrin Stirnemann en de Poolse Maja Wloszczowska.

Van der Heijden gaat zondag weer naar huis. “Het is mooi om een evenement als dit mee te maken, alles gaat hetzelfde als tijdens de Olympische Spelen. Ik blijf nu een weekje thuis en ga daarna op hoogtestage in Zwitserland.

Scott-Odlo 2015 Stellenbosch Shoot
Van der Heijden