Misschien dat de druk iets te hoog werd, tijdens de Social Media Ride met het Betch.nl-Superior Mountainbiketeam. Tijdens het tochtje, vorige week georganiseerd voor pers en sponsoren van de ploeg van Bart Brentjens ter ere van de launch van hun nieuwe websites, rijden we de route van Herperduin. Op een van de singletracks vlieg ik een bocht volledig uit, het losse zand in. Ik blijft gelukkig wel overeind.

De Franse Margot Moschetti, die voor me rijdt, gaat wel soepel de bocht door en merkt niets van mijn gestuntel. De Brit Grant Ferguson, die in mijn wiel zit, kan er wel om lachen. Je moet ook niet te gek doen tussen wereldtoppers. Een paar dagen later eindigen mijn voorganger en achtervolger allebei in de top tien tijdens de World Cup in Nove Mesto. Moschetti haalt bij de belofte-vrouwen zelfs het podium.

Het is nog maar eens een teken dat Brentjens met zijn ploeg goed bezig is. “We staan nu vierde op de UCI-wereldranglijst”, zegt de teammanager aan het begin van de presentatie trots. “Onze grote droom is om de Olympische te halen. We zijn op de goede weg.”

Nadat Brentjens de aanwezige staff en renners (naast Moschetti en Ferguson ook Jeroen Boelen)  in het prachtige thuishonk van de ploeg heeft voorgesteld, presenteert Rudy Beers van RB-Media twee websites: de vernieuwde site van het team en de eerste officiële eigen pagina van Bart Brentjens zelf. RB-Media ontwikkelde ook de bij wielerliefhebbers misschien wel bekende website van Marianne Vos en haar team. Die sites worden gevoed door de verschillende social-mediakanalen van het team. Dat is ook bij de sites van Brentjens en co het geval. Het resultaat mag er wezen.

Na de presentatie gaat iedereen de fiets op richting de nieuwe mtb-route nabij Ravensteijn. En zoals dat vaker gaat bij Bart Brentjens: er wordt lekker doorgereden. Ook tijdens een aantal ludieke spelletjes halverwege gaat het er fanatiek aan toe tussen de twee geformeerde teams: onder andere in een korte eliminator-sprint, maar ook in de dual-slalom-estafette. Die wordt door het team van Brentjens zelf met overmacht gewonnen. De Olympisch kampioen heeft de twee parcoursjes dan ook zelf uitgezet en juist: die van hem nét wat korter dan die van de tegenstander.

Na een hapje en een drankje bij terugkomst en het uitwisselen van sterke verhalen gaat iedereen weer naar huis. En het team? Die zet een dag later koers richting de eerste twee wereldbekers van het seizoen. Indirect al op weg naar Rio 2016.

socialmediaridebrentjens3
Schik tijdens het maken van de overigens winnende foto van de selfie-contest van de dag. Foto: Bart Brentjens (met selfiestick!)
socialmediaridebrentjens1
De voorbereidingen op de dual-slalomestafette. Ach, een beetje valsspelen moet kunnen.
socialmediaridebrentjens2
Bijkomen van een lekker ritje.  Boelen heeft zichzelf tactisch centraal aan tafel geposteerd, vlak bij de schaal met hapjes.