ALBSTADT – Rudi van Houts kan zondag gewoon starten in de World Cup in Albstadt. De 31-jarige coureur van Multivan-Merida ondervindt geen hinder meer van zijn valpartij in een training voor de werelbeker in Nove Mesto, vorige week.

“Het herstel is goed verlopen”, laat Van Houts aan Bikesight.nl weten. “De laatste drie dagen heb ik goed kunnen trainen, vandaag zelfs op volle intensiteit. Zondag mag dus geen probleem zijn. Het was een tegenvaller, maar ik moet door en heb er alles aan gedaan om zo snel mogelijk weer fit te zijn. Ik wil mijn goede vorm tonen.”

5, Van Houts, Rudi, Multivan Merida Biking Team, , NED
Rudi van Houts op archiefbeeld. Foto: Armin M. Küstenbrück

De wedstrijden in Albstadt worden verreden volgens het bekende tijdsschema, met de U23-vrouwen op zaterdag en de U23-mannen, elite-vrouwen en elite-mannen op zondag. De voorlopige deelnemerslijsten zij hier te bekijken.