KOLDING – Een mens kan niet op drie plekken tegelijk zijn. Anne Terpstra had eerder al besloten om haar leiderstrui in de Pearl Izumi Benelux Cup dit weekeinde in Erezée niet te verdedigen, omdat ze haar NK titel XCE graag wilde prolongeren. Uiteindelijk besloot de renster van Habitat ook daar niet aan de start te verschijnen, maar af te reizen naar de SRAM Liga wedstrijd in het Deense Kolding (UCI.C1). Met succes, want Terpstra won.

“In overleg met mijn trainer heb ik op het laatste moment besloten om via Kolding naar de wereldbekers toe te werken”, liet Terpstra dit weekeinde via social media weten. En niet veel later: “Ik ben erg blij met mijn eerste zege. Het werd een keer tijd.”

Terpstra rekende in Kolding af met de Deensen Malene Degn en Helle Haugaard Jessen. Marlo Koevoet finishte als vijfde. De twee Nederlandse pakten daarmee respectievelijk 60 en 20 UCI-punten.

terpstrakustenbruckcyprus
Terpstra op archiefbeeld. Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO Promotion

Bij de mannen haalde Frank Beemer knap het podium, achter de Zwitser Matthias Stirnemann en de Deen Sebastian Carstensen Fini. Beemer verdiende met zijn derde plek 30 UCI-punten.