LA ROCHE EN ARDENNES – De eerste rit van de Belgische driedaagse BEMC is vrijdag een prooi geworden voor de sterke Deen Sören Nissen. Hij reed iets meer dan tien kilometer voor de finish van de 67 kilometer lange rit weg bij zijn medevluchters en bleef op die manier de Belgen Sebastian Carabin en Frans Claes iets meer dan een minuut voor.

nissenbemc
Nissen passeert als eerste de streep. Foto: BEMC

De Nederlandse veldrijder Thijs van Amerongen finishte in La Roche en Ardennes zeven minuten na Nissen, bleef daardoor net binnen de drie uur en haalde daarmee de top tien. Kort achter hem kwamen Bas Peters (11e) en Gijs Dohmen (14e over de streep).

Bij de vrouwen ging de zege naar de Belgische Githa Michiels. Ze rekende af met de Zwitserse Milena Landtwing en haar landgenote Petra Mermans. Laura Turpijn (SBJ) finishte een half uur achter de winnares als vijfde. Voor haar kwam de Franse wereldkampioene op de weg Pauline Ferrand-Prevot over de streep. Zij stond onverwachts aan de start in de meerdaagse in de Ardennen.

Tijdens de BEMC zijn UCI-punten te verdienen voor de cross-country-wereldranglijst. De eerste 25 in het eindklassement komen daarvoor in aanmerking. Morgen wacht het deelnemersveld een etappe van 95 kilometer. Alle uitslagen zijn hier te bekijken.