HOUFFALIZE – Bas Peters is vandaag tijdens de zwaarbezette Roc d’Ardenne op een negende plek geëindigd. De 39-jarige coureur van Giant gaf in de 82 kilometer lange wedstrijd in Houffalize, onderdeel van de UCI Marathon Series, net geen tien minuten toe op de Deense winnaar Sören Nissen. 

Peters voldeed daarmee aan de UCI-eis voor het WK Marathon, dat in juni tijdens de Sella Ronda Hero in de Italiaanse Dolomieten wordt verreden. Of hij daar daadwerkelijk aan de start staat, is op de redactie van Bikesight.nl niet bekend; de KNWU ondersteunt doorgaans geen marathonrenners die mee willen doen aan een Europees- of wereldkampioenschap.

Omdat de wedstrijd onderdeel was van de prestigieuze marathonserie stonden er in Houffalize veel toppers aan de start. Nissen – hij ging rond in 3 uur en 27 minuten –  rekende af met de sterke Duitser Markus Kaufmann en met – hij behoeft geen introductie – Sven Nijs.

In het sterke veld hield ook Swalmenaar Gijs Dohmen zich knap staande. Hij finishte op 21 minuten achterstand als 23e. Daarmee miste hij de UCI-kwalificatie-eis op een haar na: daarvoor had hij in de top twintig moeten eindigen. Wel pakte hij punten voor de UCI Marathon Series.

podiumhouffarolandvogelmann
Het podium in Houffa. Foto: Roland Vogelmann

Volledige uitslag Roc d’Ardenne UCI Marathon Series