MERZOUGA – Zijn klassementsaspiraties gingen, net als die van veel van zijn concurrenten, ten onder in de chaotisch verlopen vijfde. Toch sloot Bram Rood de Titan Desert zaterdag sterk af. Hij eindigde in de zesde en laatste etappe van de Marokkaanse meerdaagse op een tweede plek, kort achter Pedro Trujilo, maar voor oud-Tourwinnaar Oscar Pereiro Sio.

In de vijfde etappe, waarin deelnemers met behulp van een roadbook op zoek moesten naar checkpoints, raakte de mountainbiker van KMC-Mitsubishi zijn vierde plek in het klassement kwijt. Veel toppers konden het vierde checkpoint niet vinden en verloren veel tijd. . “In de avond heb ik de knop omgezet en hebben we besloten er alles aan te doen om de laatste etappe nog te winnen. Helaas kwam ik net te kort”, zei Rood.

Etappe5Starttitandesert
Start van de vijfde etappe van de Titan Desert.

Hij reed in de laatste rit (65km) een lange achtervolging op de weggesprongen Trujilo en Pereiro, maar achterhaalde alleen de laatste. In het klassement eindigde Ramses Bekkenk, teamgenoot van Rood, op een tiende plek als beste Nederlander. De Titan Desert werd gewonnen door Diego Tamayo.