HOUFFALIZE – Ze kwam niet goed weg bij de start, raakte ingesloten en verloor daardoor op de eerste technische afdaling veel tijd. Daarna vocht Anne Terpstra zich vrijdagmiddag tijdens de tweede manche van de Pearl Izumi Benelux Cup terug in de wedstrijd. De Nederlands kampioene van Habitat Mountainbiketeam finishte uiteindelijk achter de Zwitserse Kathrin Stirnemann als tweede. Derde werd de Franse Laura Metzler, voor Annemarie Worst (Giant).

“Conditioneel zit het wel goed”, zei Terpstra nadat ze op het podium een flinke fles La Chouffe-bier in ontvangst had genomen. “Daarom is het wel zonde van mijn start. Daarna heb ik gelukkig wel lekker gereden. Ook technisch ging het prima. Het was wel een erg mooi rondje. Lastig, maar daar kan ik wel van genieten.”

20150501_175621
Het podium bij de vrouwen. Foto: Bikesight.nl

Annemarie Worst had een veel betere start. Daarna viel de pas 19-jarige mountainbikester zelfs even terug naar de vijfde plek. “Op zich ging het technisch prima, alleen op een stuk achter op het parcours kwam ik niet lekker in mijn ritme. Ik werd daar in de laatste ronde nog achterhaald door de Franse Szabrina Enaux. Gelukkig kon ik wel de sprint van haar winnen.”

In het kleine deelnemersveld finishte Marlo Koevoet (Apex) als zevende, Britt van den Boogert (Craft-Ten Tuscher) als achtste en Laura Turpijn (SBJ Biketeam) als tiende. “Pff, ik had het wel lastig vandaag”, zei Turpijn na haar race. “Ik moest mijn auto ver van het parcours parkeren en had daarom geen tijd meer om te verkennen. Ik dacht: dat doe ik dan maar in de eerste ronde, maar toen moest ik veel lopen door de drukte. Daarna kwam ik eigenlijk geen moment meer in mijn ritme.”

Terpstra nam de leiderstrui over van Marianne Vos. “Dat is altijd leuk”, zei ze. “Maar ik weet nu al dat ik ‘m straks kwijt ben, want de eerstvolgende manche doe ik niet mee.”

Overige categorie├źn
In de andere races waren de startvelden klein en stonden er maar weinig Nederlandse deelnemers aan de start. Bij de Masters 30+ finishte Christian de Graaff op een vierde plek (achter winnaar Jimmy Tielens), bij de veertigplussers werd Maikel Govaarts tweede (achter winnaar Peter Douha). Van de overige races staan nog geen uitslagen online.

Alle uitslagen Pearl Izumi Benelux Cup Houffalize