NALLES – Rudi van Houts en Hans Becking hebben afgelopen zondag in het Italiaanse Nalles niet het resultaat geboekt waar ze op hadden gehoopt. Van Houts werd in de UCI.C1-koers in Zuid-Tirol veertiende en pakte zo nog vier punten voor de wereldranglijst, Becking bleef met een 25e plek puntloos.

rudivanhoutsmerida
Rudi van Houts.

“Ik mis snelheid”, liet Van Houts op social media weten. “Blijkbaar heeft de Cape Epic toch meer van mijn lichaam geëist dan ik dacht.”

Becking reed de wedstrijd na een intensieve trainingsweek en bleek daar niet van hersteld. “Ik heb mijn goede benen geen moment gevonden”, liet de Nederlander van Betch.nl-Superior weten. “De start ging goed, maar daarna kwamen er veel voorbij. Ik had veel verval in mijn rondetijden. Dat kwam ook door een leeglopende achterband, overigens. Het was wel een mooie wedstrijd, met een pittig deelnemersveld. Ik heb weer veel geleerd.”

De race werd gewonnen door de Zwitser Florian Vogel. Hij bleef zijn eerste achtervolgens Manuel Fumic en Ondrej Cink bijna twee minuten voor. Bij de vrouwen won Gunn-Rita Dahle Flesjaa, voor Eva Lechner en Linda Indergand. Marlo Koevoet (Apex) finishte als 25e. De volledige uitslag van de UCI mountainbikerace in Nalles is hier te vinden.