PLYMOUTH – Milan Vader, Anne Terpstra en Anne Tauber hebben afgelopen weekeinde prima resultaten geboekt in het Britse Plymouth, waar een UCI.C1-race werd verreden. Terpstra (Habitat) finishte achter de Britse Annie Last als tweede, Tauber werd derde. Vader miste bij de elite-mannen het podium op een haar na en werd vierde.

Terpstra, deze keer uitkomend voor de nationale selectie, gaf 2,5 minuut toe op Last. Ze bleef op haar beurt Tauber (VisscherHolland) twee minuten voor. Alice Barnes (Betch.nl-Superior) finishte als vierde.

anneterpstraplymouth
Het podium bij de vrouwen.

Bij de mannen was de overwinning voor Grant Ferguson van Betch.nl-Superior. Hij won met een minuut voorsprong op Emilien Barben uit Zwitserland en de Belg Jonas de Backer. Vader (KNWU Team MTB) kwam uiteindelijk 21 seconden te kort voor het podium. In het veld van krap 50 deelnemers finishte Wiebe Scholten (KNWU) als 26e.

Volledige uitslagen Plymouth: mannen, vrouwen.