GILSERBERG – De Deense veelwinnaar Sören Nissen heeft zondag de 120 kilometer lange Kellerwald Bikemarathon op zijn naam geschreven. Hij rekende bij de traditionele opener van Duitse marathonseizoen af met Duitsers Christian Krechler en Peter Hermann. Ramses Bekkenk van KMC-Mitsubishi haalde het podium net niet. Hij bleef nog wel binnen de vijf uur en werd op negen minuten achterstand van Nissen vierde.

Bekkenk was niet de enige Nederlander in top tien in Gilserberg. Zijn teamgenoot Stefan Vreugdenhil (5.19u) werd negende, Onno Reijnhout (Belga Fietsen) finishte kort daarachter als tiende. Nederlands kampioen Bram Rood kreeg vroeg in de race te maken met pech en finishte net buiten de top tien.

ramsesbekkenk
Ramses Bekkenk.

De in het peloton teruggekeerde Marcel Esser – hij won in het verleden vele marathons – eindigde in de top tien op de tachtig kilometer. Esser (41) reed een tijd van 3 uur en 25 minuten, gaf iets meer dan 11 minuten toe op winnaar Jochen Weisenseel en werd daarmee zevende. Lyan Rensen eindigde bij de vrouwen op de derde plek, op 12 minuten achterstand van winnares Natascha Binder.

De volledige uitslag van de Kellerwald Bikemarathon is hier te bekijken.