CORDOBA – Het complete Multivan Merida heeft zich woensdagavond teruggetrokken uit de Andalucia Bike Race. De opgave volgt nadat Thomas Litscher en José Antonia Hermida gisteren in de vierde etappe van de Spaanse meerdaagse het strijdtoneel ziek moesten verlaten. Het betekent echter dat ook voor de nog wel fitte Rudi van Houts en Ondrej Cink de race over is: ook zij gingen donderdag in de vijfde etappe niet meer van start.

hermidavanhoutsandalucia
Hermida in de eerste etappe. Foto: Andalucia Bike Race

De vijfde etappe werd opnieuw een prooi voor Pedro Romero en Luis Leao Pinto van Team Extramadura. Zij wonnen na meer dan 3,5 uur koers de eindsprint van Alban Lakata en Kristian Hynek. Het duo van Topeak-Ergon is echt wel wel de nieuwe nummer één in het klassement. Team Liberty Seguros, dat vandaag in het groen/wit reed, verloor door nog onbekende reden veel tijd.