KNOKKE – Strandrace-formatie Imming/De Zeeleeuw liet zich afgelopen zondag goed van voren zien in Knokke. De formatie eindigde in de Belgische Beachrace met drie coureurs in de top tien: Bram Imming werd tweede, kersvers Nederlands kampioen Richard Jansen derde en Pim de Waard negende (en eerste master). De overall-winst in de 48 kilometer lange wedstrijd was voor de Belg Kevin van Hoovels.

immingjansenhoovelsscott
Imming, Van Hoovels en Jansen op het podium. Foto: Scott Benelux

Er had echter meer ingezeten voor het team, als Jansen niet aan het einde van de eerste van drie rondes van 16 kilometer een lekke band had gehad. De 19-jarige coureur reed op dat moment met Imming en Van Hoovels op kop. “Voor mijn gevoel was de wedstrijd al gereden”, zegt hij op zijn website. “Tenminste, het gat was vrij definitief, de sterksten zaten vooraan. Waarschijnlijk raakte door een strekdam mijn achterband beschadigd. Ik kon wel wisselen van wiel, maar dit kostte behoorlijk wat tijd en ik kwam in de tweede groep terecht. Daar kon ik weinig doen, omdat Bram vooruit zat. Daardoor werd er bij ons niet meer gekoerst en liep het gat met de koplopers op tot twee minuten.”

Jansen beschikte echter over goede benen en ging in de slotfase nog op avontuur. “In de laatste ronde zette ik de achtervolgende groep op de kant, tegen het zachte zand. Ik versnelde en reed weg. Daarna kwam ‘mijn’ stuk, waar ik iedere ronde 50 meter weg kon rijden van de rest. Ik gaf alles en reed nog een minuut weg van de groep waar ik in reed. Het gat met de koplopers bleek toch de groot om solo te overbruggen, maar ik kwam nog wel tot ongeveer een halve minuut.”

Imming lukte het niet om af te rekenen met Van Hoovels. “Helaas, want als ik niet lek had gereden hadden we het waarschijnlijk uit kunnen spelen. Ik had superbenen.”

Volledige uitslag Beachrace Knokke