STEENWIJK – Onno Reijnhout (Belga Fietsen) is zondag winnaar geworden van de derde manche van de Wintercompetitie Havelte-Steenwijk. Hij reed op een vernieuwd parcours in Steenwijk al vroeg weg en hield in de slotfase stand tegen Thom Bonder (tweede) en Jeroen van Eck (derde). Het verschil op de meet: minder dan tien seconden.

“Ik had een goede start”, keek Reijnhout terug op zijn race. ” Ik wilde wegrijden voordat we achterblijvers gingen inhalen. Dat lukte en ik kon de hele tijd een kleine voorsprong vasthouden op Thom. In de laatste ronde ging Jeroen nog even flink tekeer, en daardoor ging Thom ook weer harder rijden. Ze kwamen daardoor allebei weer erg dichtbij.”

thombondersimonapperloo
Reijnhout nam meteen al bij de start de kop.

 De mountainbiker uit Donderen (35) was in zijn nopjes met de overwinning. “Ik heb veel motivatie deze winter en ben blij met de conditie. Ik rij in juli de Craft Bike Transalp met Niels Boon en dan moet ik echt fit zijn om in zijn wiel te kunnen blijven.”

Andere categorieën
Sterkste vrouw van de dag was Karen Brouwer, met overmacht. De renster van Koga-KMC lapte nummer twee Reina Wietzes en nummer drie Stephanie Pruiksma. In de funklasses waren de overwinningen voor Christiaan Last (voor Arie de Jong en Jorg Prins) en Ineke Ligthart. Micha Gankema won bij de junioren.

Volledige uitslag derde race Wintercompetitie Havelte-Steenwijk