AMSTERDAM – Het Van der Heide/Kenda Mountainbiketeam gaat in 2015 verder als het Habitat Mountainbiketeam. De UCI Elite-formatie, de nieuwe ploeg van Nederlands kampioene Anne Terpstra, presenteerde zich dinsdag in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Habitat is een internationale non-profit organisatie, die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig thuis heeft.

De Belg Ruben Scheire is de kopman van het team. Hij won in 2014 de Bundesliga-wedstrijd in Saalhausen en mikt op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. “Daar moet de komende tijd alles voor wijken”, sprak de Belg tijdens de teampresentatie.

Sterke selectie
Het Habitat Mountainbiketeam heeft niet de minste renners onder contract staan. Naast Scheire en Terpstra, rijden ook Thijs Zuurbier (Nederlands beloftekampioen), Gosse van der Meer (ook talentvol veldrijder), Blaza Klemencic (Slovenië) en Lisa Mitterbauer (Oostenrijk) voor de ploeg van teammanager Maarten Kemperman. Klemencic staat op de dit moment zesde op de wereldranglijst, Mitterbauer (43e op die lijst) werd vorig seizoen tiende in het World Cup-klassement voor belofte-vrouwen.

10-02-2015- presentatie Habitat for Humanity Nederland Mountainbiketeam
Het Habitat Mountainbiketeam voor het EYE in Amsterdam. Foto: Wouter Roosenboom

Unieke samenwerking
Van der Heide en Kenda blijven beide verbonden als sponsor aan het team. Beide bedrijven steunen het team en gaan dit nu dus intensiveren door via sportsponsoring aandacht te vragen voor het goede doel, Habitat. “De samenwerking met Habitat klikt. We hebben beiden hetzelfde doel: de wereld veiliger maken. Toen we het mountainbiketeam gingen sponsoren zeiden we meteen: Habitat moet op het shirt’, vertelde Chris van der Veen van de Van der Heide Groep over de unieke samenwerking tussen zijn bedrijf, Habitat for Humanity en het mountainbiketeam.

Trotse teammanager
Kemperman is trots op zijn team. “Met zoveel kampioenen en talenten in een team ligt de lat natuurlijk hoog”, zei de manager tijdens de presentatie. “Gelukkig hebben we naast sterke renners ook een uitstekend begeleidingsteam en een hechte groep sponsors. We gaan er met zijn alleen een mooi seizoen van maken. Goede prestaties in wereldbekers, de Bundesliga en aansprekende marathons is daarbij het doel.”

Habitat for Humanity
Tijdens de presentatie was ook Harold Knebel, commissaris van Rabobank Wielerploegen en bestuurslid Habitat for Humanity Nederland aanwezig. Hij was erg onder de indruk van het team. “Mountainbike is een sport waarbij je met veel inzet en een professionele mentaliteit heel ver kunt komen. Ik denk dat een aantal van deze renners heel ver zal komen.  Ik het geweldig dat jullie met onze naam op het shirt gaan rijden.”

Habitat Directeur Jennifer Lemke hoopt via het mountainbiketeam meer aandacht te krijgen voor zijn organisatie. “Habitat helpt families wereldwijd met het bouwen van veilige huizen. Een huis is de basis voor een gezond leven en het kunnen waarmaken van dromen en ambities. We willen meer aandacht vragen voor het wereldwijde huisvestingsprobleem en de missie van Habitat: mensen helpen aan een veilig en gezond thuis. Zodat nog meer dromen en ambities kunnen uitkomen.”