BAD SALZDETFURTH – De KMC MTB Bundesliga bestaat in 2015 niet uit de beloofde zes, maar uit vijf races. De organisatie van de wedstrijd in Bad Salzdetfurth heeft zich teruggetrokken. Daartegenover staat wel een upgrade: de manche in Bad Säckingen is ingedeeld in de categorie UCI.HC.

De organisatie in Bad Salzdetfurth, waar de populaire Duitse wedstrijdserie de afgelopen tien jaar neerstreek, kiest ervoor om een jaar op een andere manier te investeren in de mountainbikesport. “We zijn een belangrijke mountainbike-bestemming in het noorden van Duitsland”, zegt Thomas Kasten van het comité. “Daarom hebben we besloten om dit jaar ons Bike en Outdoor Park te verbeteren.”

start_topview
Start van de race in Bad Säckingen, 2014. Foto: Thomas Weschta/EGO-Promotion

De race stond gepland voor het weekend van 19 en 20 september. De opgewaardeerde wedstrijd in Bad Säckingen, oorspronkelijk op 18 en 19 april de opening van de serie, wordt nu op die datum verreden.

Nieuwe kalender KMC MTB Bundesliga

  • 25/26 april: Wombach
  • 02/03 mei: Heubach
  • 16/17 mei: Schopp
  • 11/12 juli: Titisee-Neustadt
  • 19/20 september:  Bad Säckingen