WETTEREN – Het Zeeuwse kabelbedrijf Nutswerk geeft Hans Becking dit seizoen extra ondersteuning in het najagen van zijn ambities. De Betch.nl-Superior-coureur heeft zichzelf de top 25 in wereldbekers als doel gesteld. “Dankzij de extra sponsoring hoop ik me verder te kunnen ontwikkelen. Ik kan zo meer belangrijke wedstrijden rijden in het buitenland”, stelt Becking.

Nutswerk-eigenaar Jan Minnaard en de huidige nummer 47 van de wereldranglijst kennen elkaar al lang. Becking reed een tijdje voor Cube-Nutswerk (daarvoor Beebikes-Nutswerk), het team dat aan het einde van 2014 ophield te bestaan. “Jan heeft veel voor mij betekend in mijn sportieve carrière”, legt Becking uit. Ongeveer tien jaar geleden, nadat ik een jaar niet had gefietst, was Jan degene die mij als eerste opving en weer een kans gaf. Hij heeft me eerst privé gesponsord en daarna kon ik in zijn team terecht. Ik vind het mooi dat we nu opnieuw gaan samenwerken, en daar ben ik Jan ook zeer dankbaar voor.”

beckingnutswerk
Becking in het shirt van Cube-Nutswerk. Hier boekt hij een zege in de Flanders Cup in Bambrugge, 2010.

Becking zal gewoon in het Betch.nl-Superior shirt van de ploeg van Bart Brentjens blijven rijden. In tegenstelling tot bij zijn teamgenoten, zal daar wel een logo van Nutswerk op worden gedrukt. Teammanager Brentjens juicht de privé-sponsoring toe. “Ik ben blij voor Hans dat Jan zoveel vertrouwen in hem heeft en hem gaat ondersteunen. Het is mooi om te zien dat Nutswerk het mountainbiken en de talenten in deze sport een warm hart toedraagt.”

Het eerste doel van Becking is het verkrijgen van een zo goed mogelijke startpositie in de wereldbekers. Daarin maakte hij vorige maand al een mooie stap door in de Costablanca Bikerace als tweede te eindigen.