ZUTPHEN – Nieuwe winnaars dit weekeinde in de de Veluwse Wintercompetitie. In de vijfde manche, verreden op een modderig parcours in Zutphen, gingen de zeges naar Derk-Jan van Zutphen (categorie 4), Jeroen Verbocht (categorie 5), Frans van der Stroet (categorie 6) en Kiki van Asselt (vrouwen). Het was voor dit viertal hun eerste zege van dit seizoen.

Van Zutphen (23) rekende in zijn leeftijdscategorie (15-34 jaar) af met Bart van Bindsbergen en Maikel Kleiboer. Van Putten, die al een keer achtste, vijfde, vierde en tweede werd,  leidt ook het klassement in de winterserie, met negen punten voorsprong op Van Bindsbergen.

veluwsewintercompetitie
Modderig was het in Zutphen. Hier de crank van Remco van Bekkum, derde in categorie vijf. “Na een uur baggeren, nu drie uur schoonmaken”, aldus de coureur van Peerkes Biketeam.

Overige categorieën
In de leeftijdscategorie 35-49 jaar was het na een zesde plek en een DNF raak voor Verbocht. Hij klopte, bij afwezigheid van klassementsleider Erik van Laar, Arjan Feenstra (de nummer twee in de serie). Na een zesde, twee vijfde en een vierde plek maakte ook Peerkes-pipo Remco van Bekkum zijn entree op het podium. Hij werd derde.

Van Asselt was al twee keer tweede, maar won nu door Lisanne Bouwmeester en klassementsleidster Joëlle Jonker voor te blijven. Frans van der Stroet deed voor de eerste keer mee en verwees meteen Gert Tabor (winnaar van drie manches) naar plek twee. Michiel Bolle finishte als derde.

Alle uitslagen en klassementen van de Veluwse Wintercompetitie