GORINCHEM – Hij moest vanaf de laatste startrij starten, maar dat deerde Christian de Graaff afgelopen zaterdag niet tijdens de Jan van Arckel-wintercompetitiewedstrijd in Gorinchem. De Nederlands kampioen Masters 30+ meldde zich in no-time aan het front en reed – nadat Dennis Ebert met een gebroken ketting uitviel – onbedreigd naar de zege.

degraaffebertjanvanarckel
De Graaff leidt voor een rennende Ebert. Was hij hier zijn ketting al kwijt? Foto: Jan van Arckel Wintercompetitie

De Graaff liet de ‘gevestigde orde’ van de winterserie achter zich. Na een spannende strijd kwam klassementsleider Kelvin van den Dool als tweede binnen, voor de jonge Jesse Bikker, die knap voor de tweede keer op rij het podium mocht beklimmen. Lennart van Houwelingen werd vierde, voor Bert Pesselse en Ronald van der Laar

Overige categorieën
Daniëlle Sluijter won in de vrouwenrace de strijd met vier andere concurrentes. Ze liet Riika Vreeswijk-Kelja, Jeanne Korevaar, Wilma Korevaar en Moniek Straver achter zich. In de B-categorie is Max van Hoorne al zeker van de eindzege. Hij startte daarom in de A-klasse (en werd daar zevende). Jeroen Moel profiteerde van de afwezigheid van Van Hoorne. Hij versloeg Bastin Kubbe en Gert Timmer.

Volledige uitslag en klassement Jan van Arckel Wintercompetitie