OVERLOON – In het bijzondere decor van het Oorlogsmuseum in Overloon hebben Bas Peters en Laura Turpijn de laatste race in de Jos Feron Cup op hun naam geschreven. Achter Peters leverde Edwin Arts een knappe prestatie. In zijn thuisrace eindigde de mountainbiker die al zeker was van het eindklassement voor de zestiende keer in evenzoveel races op het podium.

baspeterserickorenblikoverloon
Subtiel vingertje bij Peters bij het passeren van de finishlijn. Foto: Eric Korenblik

Peters (Giant) had in Overloon het meeste te duchten van Jeroen van Eck (MPL-Specialized). Die kon de uiteindelijke winnaar een tijdje volgen, maar gaf op de streep een kleine minuut toe. Arts (Dekkers Tweewielers), die onderweg nog een keer onderuit ging,  gaf op zijn beurt meer dan twee minuten toe op Peters. Het was voor de meest regelmatige coureur van het seizoen pas zijn tweede derde plek van deze winter. Daarnaast boekte hij vijf zeges en werd hij negen keer runner-up.

Laura Turpijn maakte in de laatste wedstrijd van de Zuid-Nederlandse winterserie pas voor het eerst haar opwachting. De mountainbikester van SBJ Biketeam, in voorbereiding op de Cape Epic, finishte anderhalve minuut voor nummer twee, Santina Brands. Milou Meeuse kwam als derde binnen. Karin van Grimbergen werd achtste, maar was al zeker van de eindzege.

lauraturpijnerickorenblikoverloon
Turpijn reed onbedreigd naar de zege. Foto: Eric Korenblik

Spannende ontknoping bij de Masters
Bij de Masters ging de overwinning in de laatste race naar ‘Mister Limburgcross’, Leon Crienen. De coureur uit Baarlo, in het verleden tien keer winnaar in de heren-categorie, eindigde daarmee zijn eerste seizoen bij de Masters zoals hij begon. Uiteindelijk mocht Crienen dit seizoen in alle acht keer dat hij op de mtb aan de start stond bij de Jos Feron Cup het hoogste treedje van het podium beklimmen. Omdat hij niet alles startte, kwam Crienen niet in aanmerking voor de eindzege.

Daar werd in de laatste race namelijk om gestreden door Stephan Lotz en Peter Meerburg. Meerburg won de eindsprint om plek twee van Lotz, maar dat was niet voldoende om het kleine gat tussen de twee mountainbikers in het klassement te dichten. Lotz bleef Meerburg daarin uiteindelijk een schamele drie punten voor.

Alle uitslagen en klassementen van de Jos Feron Cup