EMMEN – Dat wat deze winter al duidelijk werd is nu ook bevestigd: Marianne Vos rijdt in 2015 alle Europese World Cups en ook het NK in Zoetermeer. Dit met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Speciaal vanwege de ambities van Vos heeft haar ploeg Rabobank-Liv een mountainbike-tak opgericht. Vos reed eerst haar mountainbikewedstrijden altijd voor de Giant/Liv XC Pro-formatie van Jan ten Tusscher, maar die ploeg hield op te bestaan. 

“We gaan het weer doen”, vertelde Vos maandag in Emmen, tijdens de presentatie van de Rabo-Liv formatie. “Een volledig programma rijden zit er niet in. We waken voor overbelasting en hebben ervoor gekozen om alleen de Wereldbekerkoersen in Europa te rijden. Ik heb een Olympische start in het mountainbiken nog altijd in mijn hoofd. Het is een geweldig leuke tak van sport en ik voel me er erg in thuis.”

vosraboprevotknetemann
Ferrand-Prevot, Knetemann en Vos. Foto; Rabobank-Liv

Vos, die zal de mountainbikewereld induiken samen met haar teamgenote Pauline Ferrand-Prevot, wereldkampioene op de weg en ook wereldtopper in het mountainbiken. Ook Roxanne Knetemann zal deel uitmaken van de mtb-ploeg van Rabo, maar zij zal alleen uitkomen in strandraces. Vos begint het seizoen eind februari tijdens de Cyprus Sunshine Cup, een driedaagse wedstrijd.