FREIBURG – Hielke Elferink rijdt in 2015 voor haar eigen mountainbikeploeg.  De Nederlands marathonkampioene, woonachtig in het Duitse Freiburg, wordt daarbij ondersteund door hoofdsponsoren Rent a Plant, Cannondale en kledingfabrikant Pearl-Izumi. 

Elferink (28) reed de afgelopen seizoenen voor de Duitse tak van het Wheeler-iXS-team. Dat team hield op te bestaan. In haar zoektocht naar een nieuwe ploeg had ze veel pech. Een positie in het professionele Zwitserse Wheeler-iXS-team ging aan haar neus voorbij vanwege een ‘personeelswisseling’ van diegene met wie ze afspraken had gemaakt. Elferink kwam vervolgens in contact met SIH, een Oostenrijks team. “Ik had al een contract getekend. Maar de teammanager was in december ineens van de aardbodem verdwenen. Hij was met geen enkele mogelijkheid meer te bereiken. Meerdere renners stonden ineens met lege handen. Heel bizar.”

elferinkcostablanca
Elferink tijdens de Costablanca Bikerace, nog in sponsorloos tenue

Elferink moest daardoor eind 2014 hals over kop op zoek naar een nieuw team. “Toen was het eigenlijk gewoon te laat”, baalde ze. “Gelukkig heb ik dankzij een aantal geweldige sponsoren het goed voor mezelf kunnen regelen. Die ben ik daar vanzelfsprekend erg dankbaar voor. Ik wil me komend seizoen nog professioneler met het mountainbiken bezig gaan houden, hopen dat ik weer een stapje vooruit kan maken.”

Elferink begon het internationale seizoen afgelopen week met een derde plek in de Costablanca Bikerace. Ze zal dit seizoen verder nog gesponsord worden door Powertap, Radsport Sütterlin, Muc-off, 100%, Giro, Meerendal, Schwalbe, Sportvoedingwebshop.com en Tune.

outfitelferink
De nieuwe outfit van Elferink.