HAVELTE – Erik Groen heeft op dit moment nog een honderd procent score in het shirt van MPL-Specialized. De mountainbiker uit Apeldoorn (24) won zondag de tweede wedstrijd in de Wintercompetitie Havelte-Steenwijk. Dat was na zijn overwinningen in de eerste manche (twee weken terug) en een race in de ICW-Noord (eind december) al zijn derde zege in korte tijd.

De renners kregen in Havelte te maken met een glibberig en daardoor technisch parcours. “Veel stukken liepen zwaar door smeltende sneeuw”, stelde Groen, die samen met Gerben Mos (Stouwdam) op kop kwam te liggen. “Twee ronden voor het einde heb ik het beslissende gat geslagen op Gerben. Ik voelde dat ik sterker was, nadat Gerben een ronde op kop had gereden en tempo daarin omlaag ging. Ik heb een versnelling geplaatst en kon op die manier bij hem weg rijden.”

erikgroenreijnhoutrobdelanghavelte
De eerste startrij in Havelte met van links naar rechts Olaf Noorbergen en podiumklanten Onno Reijnhout, Gerben Mos en Erik Groen. Het tongetje uit de mond zal bij laatsgenoemde een teken van concentratie zijn geweest. Foto: Rob de Lang

Overige categorieën
Achter Groen en Mos eindigde Onno Reijnhout op plek drie. De top vijf werd gecomplementeerd door Thom Bonder en Stefan Krol. In de funklasse ging Jorg Prins voor de tweede race op rij met de zege aan de haal. Hij bleef Christiaan Last en Mark Groen voor. Beste vrouw van een klein startveld was Linda de Jonge, voor Sanne Tent en Rachelle Huberts.

Volledige uitslagen Wintercompetitie Havelte-Steenwijk