GOES – Bart Maas heeft dit weekeinde de XCE-wedstrijd tijdens Indoortrail Zeeland op zijn naam geschreven. De 25-jarige coureur uit Hansweert rekende in de Zeelandhallen in Goes in de finale af met Roel Brabander, Carlo van den Berg en Jeroen Nuydens.

Maas liet er tijdens de verschillende manches (over 700 meter) geen gras over groeien: hij won zowel zijn heat in de achtste finales, de kwartfinales, als de halve finales. Bij de vrouwen ging de zege naar Zoë Mulder. Zij haalde tussen het geweld van de mannen de kwartfinale, waarin ze – geen schande – werd verslagen door Nuydens, Van den Berg en Daniel Paardekoper.

Maasgoesindoorxcevandenbergjpg
Maas kort na de start van de finale, met in zijn kielzog Van den Berg, Nuydens en op de achtergrond Brabander. Foto: Indoortrailzeeland

De Zeelandhallen waren dit weekeinde toneel van verschillende indoor-hardloopwedstrijden. Daarvoor was een speciaal zandparcours aangelegd.

Volledige uitslag Indoor XCE Goes