BEEGDEN – Edwin Arts is, één week voor de laatste race in Overloon, zeker van de eindzege in de Jos Feron Cup. De mountainbiker van SBJ Biketeam  won afgelopen zondag op een glibberig parcours in Beegden de vijftiende manche in de Brabant/Limburgse wedstrijdserie. Arts is daardoor nog steeds bezig aan een unieke serie: hij finishte tot nu toe in elke wedstrijd op het podium.

In Beegden rekende Arts af met de Belg Carlo Porco en Geert van Kuijk uit Loon op Zand. Het verschil op de meet was iets meer dan anderhalve minuut. Met nog een manche te gaan heeft Arts – na vijf zeges, negen tweede plekken en een derde plek – nu veertig punten voorsprong op Porco (364 om 324). Een overwinning in de Jos Feron Cup levert 25 punten op.

edwinartserickorenblikbeegden
Arts op weg naar zijn vijftiende podiumplek op rij. Foto: Eric Korenblik

Spannende strijd bij Masters
Bij de Masters boekte de Duitser Günther Reitz – een bekende uit het marathoncircuit – zijn eerste overwinning van het seizoen. De coureur van Firebike-Drössiger bleef Peter Meerburg en Stephan Lotz voor. Die laatste twee strijden zondag om de zege in het eindklassement. Het verschil: vier punten, in het voordeel van Lotz.

Eindzege voor Grimbergen
Beste vrouw in Beegden was Geerte Hoeke, voor Lotte Jacobs en Santina Brands. Met een zesde plek en de bijbehorende vijftien punten stelde Karin van Grimbergen de eindzege veilig. Ze is in de laatste race niet meer in te halen door Brands.

Alle uitslagen Jos Feron Cup Beegden