NIEUWEGEIN – De beelden die mountainbikers tijdens een KNWU-wedstrijd maken met een GoPro of andere video-camera, mogen voortaan door de wedstrijdjury gebruikt worden bij een protest of opmaken van een uitslag. Dat staat in de Jaarlijkse Besluiten van de Nederlandse wielerbond. Jurylid Joey Ermers attendeert renners op deze nieuwe regel in de Wielersport, het magazine dat deze week bij alle licentiehouders op de deurmat is gevallen.

goproHet maken van de beelden tijdens een wedstrijd was al toegestaan, maar de KNWU-jury mocht de opnames nog niet gebruiken. Dit was echter in strijd met de regel dat een overtreding kan worden vastgesteld door middel van alle mogelijke bewijsmiddelen. Om hier consequent in te zijn is het reglement aangepast.

Dat betekent dat camerabeelden moeten worden afgestaan wanneer de jury of disciplinaire commissie hier om vraagt. De KNWU vraagt daarnaast medewerking als de bond opgenomen beelden wil gebruiken voor promotionele doeleinden.