ENGELBERG – Van koersen houdt hij nog steeds, maar als hij dan een wedstrijd rijdt, dan kiest hij vaak voor iets bijzonders. En dus stond Bart Brentjens donderdagochtend aan de start van de eerste editie van de Snow Epic, een driedaags fatbike-evenement in de sneeuw van het Zwitserse Engelberg. En Brentjens zou Brentjens niet zijn als hij niet ook nog eens erg  hard reed. De oud-Olympisch kampioen finishte in de eerste etappe van dertig kilometer als tweede.

Brentjens zat iets meer dan een uur en zeven minuten op de fiets en hij heeft er vanaf het begin tot het einde van genoten, laat hij aan Bikesight.nl weten. “Het rijden met de fatbike is echt een nieuwe ervaring, Het is niet zonder risico, een compleet andere manier van rijden. Fantastisch.”

brentjenssnowepic
Brentjens in de sneeuw. Foto: Sportograf.com

De mountainbiker uit Ravenstein gaf in de wedstrijd twee minuten toe op de Spanjaard Tomi Misser en bleef de Noor Rune Hoydal – een van zijn concurrenten van vroeger – een paar seconden voor. “Wat dat betreft maakt het niet uit op wat voor fiets je rijdt”, lacht Brentjens. “Het was gewoon volle bak racen!”

Morgen wachten de deelnemers van de Snow Epic een uphill-race, een downhill-race en een dualslalom. Brentjens: “De omgeving hier in een winters landschap is zo mooi. Er zit zo veel uitdaging in. Dit gaat echt een groot evenement worden.”