STEENWIJK – Erik Groen en MPL-Specialized is tot op heden een zeer goede combinatie. De 24-jarige coureur won afgelopen zondag de openingswedstrijd in de wintercompetitie Havelte-Steenwijk. Eind december won Groen ook al een manche in de ICW-Noord in het shirt van zijn nieuwe team.

Groen draaide lekker rond op het Steenwijkse parcours, met flink wat hoogteverschil en technische, glibberige stukken. Hij liet Gerben Mos en Onno Reijnhout achter zich. “Tijdens de startronde over asfalt werd de groep door de flinke wind al flink uitgedund”, keek Groen terug op zijn race. “Ik draaide als vierde het veld in. In de tweede ronde nam ik de kop over en en testte ik gelijk hoe de benen ervoor stonden. Ik sloeg meteen een gaatje op Gerben en Onno. Het verschil stabiliseerde zich rond twintig seconden, en dat kon ik tot het einde volhouden.”

groenhanszandbergsteenwijk
Groen, met Reijnhout en Mos in de achtervolging. Foto: Hans Zandberg

De zege in de wintercompetitie is voor Groen een mooie opsteker. “Ik voel me op het moment goed. Mijn basistempo ligt hoog en ik heb voor mijn gevoel deze winter een flinke stap voorwaarts gezet in mijn voorbereiding op komend seizoen.”