VLIERDEN – Ze leerden elkaar kennen tijdens de Trans Schwarzwald, in maart staan ze  samen aan de start van een nieuw avontuur. Sanne van Paassen, bekend uit het veldrijden, rijdt samen met Jolien Janssen de Cape Epic, de beroemde meerdaagse mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika. Van Paassen en Janssen, de nummer twee van het afgelopen NK Marathon, zullen gesponsord worden door Lovechock Chocolade en Specialized.

Voor Van Paassen was vorig seizoen lang geblesseerd. Ze is nu weer fit, maar de blessure heeft haar wel aan het denken gezet.  “Ik ben gaan kijken wat er nog op mijn lijstje stond van dingen die ik echt wil doen. Deze tocht is er daar één van. Jolien is denk ik de ideale teampartner. In Duitsland heb ik me verbaasd over hoe zij fietste. Ze is een echte doorzetter en een sterke meid. Hopelijk gaan we samen een mooie prestatie neerzetten.”

Ook Janssen kijkt uit naar de Cape Epic. “Dit is iets dat ik altijd al heb willen doen”, vertelt ze. “Ik ben dan ook erg enthousiast en gemotiveerd om dit mooie avontuur met Sanne aan te gaan.”

Lees het hele bericht over de plannen van Van Paassen op haar eigen website. Op die site blogt Van Paassen ook over het combineren van sporten en gezonde voeding.

Van Paassen op een trappetje in de afdaling van de eerste lange beklimming van de dag.
Van Paassen tijdens de Trans Schwarzwald.