SITTARD – Met een grote smile op haar gelaat nam Marlo Koevoet zaterdag de MTB Talent Award in ontvangst.  Eenmaal van het podium af was de 18-jarige Wijchense vol trots over de prijs. “Dit is een hele mooie blijk van waardering. Ik ben er heel erg blij mee,” sprak Koevoet, die in de jaarlijkse verkiezing door het Mountainbike Platform werd verkozen boven Sophie von Berswordt en Julia Boschker.

marlokoevoetnieuwkuijkwimlemmeres
Koevoet in Nieuwkuijk op weg naar de overwinning bij de junioren. Foto: Wim Lemmers

Koevoet, die ook komend seizoen rijdt voor privé-sponsor Apex, was dit jaar in nationale races oppermachtig bij de junioren en werd voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioene in die categorie. “Maar we hadden vaak maar een erg klein startveld”, vertelt ze. “Dat maakt het wel eens lastig. Ik reed veel alleen, miste de tegenstand. Daar word je niet beter van. Maar in de wedstrijden die we samen met de elite-vrouwen starten heb ik al wel al kunnen laten zien dat ik al best goed met hen mee kan. Daar ben ik wel heel tevreden over.”

Ze kijkt dan ook uit naar 2015, haar eerste jaar bij de beloftes. “Ik ben echt heel benieuwd waar ik sta”, legt Koevoet uit. “Ik wil ga een internationaal seizoen rijden, hopelijk pak ik redelijk vlot voldoende UCI-punten, zodat ik de Europese wereldbekers kan starten. Ik vind het moeilijk om echt een specifiek doel vast te stellen. Het zal eerst aftasten worden, en daarna mijn ambities op aanpassen.”

Alleen tegen een ding ziet ze een beetje op. “De start”, zegt ze lachend. “Ik ben het niet meer gewend om in grote startvelden te starten. En ik moet waarschijnlijk in het begin vaak achteraan starten. Dat moet ik echt weer even oefenen.”

koevoetvonberswordt
Koevoet tijdens de uitreiking van de MTB Awards in Wood15. Foto: Thorsten von Berswordt