NOORDWIJK – Een kleine onenigheid tussen Maarten Himpens en de organisatie van de SRAM Beachrace in Noordwijk. De Belgische klassementsleider van de Lotto KNWU Strandraces staat zondag waarschijnlijk niet aan de start van de derde race in de wedstrijdserie. Himpens kiest voor de strandrace in het Belgische Bredene, omdat de organisatie in Noordwijk geen overnachting voor hem vergoed, zo is op Mountainbike.be te lezen. 

Eerder liet Himpens nog weten graag alles op alles te zetten om het eindklassement van de prestigieuze strandracecompetitie te winnen. De organisatie van de SRAM Beachrace stelt op Mountainbike.be dat Himpens sowieso welkom is.

“Maartens verzoek om een overnachting kondit jaar niet ingewilligd worden”, stelt organisator Alex Schuttert. “Daarover hebben we met hem per mail gecommuniceerd. Als hij daarom besluit om niet te starten bij ons en zijn leiderstrui niet te verdedigen vinden we dat erg jammer. Hoe dan ook blijft zijn stuurbordnummer tot een half uur voor de start voor hem klaarliggen. Welke keuze hij ook maakt, als organisatie respecteren we die uiteraard”.

Man-hvh
Himpens als winnaar van Hoek van Holland-Den Helder