OOSTERSCHELDE – Mountainbikers kunnen ook goed op de weg uit de voeten. Die regel werd vandaag nog maar eens bevestigd tijdens het NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldedam. Hans Becking werd bij het typisch Nederlandse evenement derde bij de mannen, net als Van den Bielerd bij de vrouwen. “Het was puur afzien”, pufte Becking na afloop na.

Becking legde de 8,5 kilometer op een normale herenfiets af in 18 minuten en 52 seconden en hij gaf daarmee krap een minuutje toe op winnaar Wouter Mesker. “Een schaatser, die zijn nu in vorm he”, lachte Becking, die anderhalve maand geleden nog de Brasil Ride won. “Het contrast met die race kon niet groter zijn. Het lastigste was nog wel het verzet van de fiets. Je moest veel op souplesse doen, en aangezien ik nu veel met krachttraining bezig ben, was die ver te zoeken. Maar het is een geweldig evenement.”

hansbeckingnktegenwind
Het podium bij de mannen (links Becking).
vandenbielerdnktegenwind
… en bij de vrouwen (links Van den Bielerd).

Overigens leverde een poging om zijn fiets ‘illegaal’ te tunen hem de overwinning niet op. “Voor de start heb ik nog een paar keer flink geslipt om de banden zo glad mogelijk te maken,” gaf de coureur van Betch.nl-Superior toe.

Bart Brentjens, die vorig jaar won, eindigde nu als elfde. Marathonbiker Leander Hamelink werd vierde.