PEPINGEN – De Belgische Flanders Cup gaat in 2015 verder onder de naam Flanders XCO Series. De wedstrijdserie, ook onder Nederlandse coureurs populair, kent dan zeven manches. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar.

De races in de Flanders XCO series vinden plaats tussen maart en oktober, en zullen vanzelfsprekend opgenomen worden in de Bikesight.nl Mountainbike Kalender 2015. Net als die van de Wallonia Cup. Die Belgische serie kent volgend jaar één wedstrijd meer dan afgelopen seizoen: vijf, in plaats van vier.

Flanders XCO Series 2015

 • 29 maart: Pepingen
 • 23 mei:  Hamme
 • 31 mei: Moerbeke-Waas
 • 28 juni: Paal
 • 26 juli:  Beringen
 • 13 september:  Langdorp
 • 4 oktober: Ravels

Wallonia Cup 2015

 • 8 maart : Bois des Reves
 • 15 maart : Dinant
 • 22 maart : Thieusies
 • 12 april : Bastogne
 • 26 april : Mons
 • annemarieworstkesselpetramermans
  Het podium van de Flanders Cup in Kessel, met van links naar rechts Annemarie Worst, Petra Mermans en Pauline Delhaye.