GROESBEEK – Niet lang nadat Bikesight.nl al gokte dat de Aia Hel van Groesbeek ook volgend seizoen de openingswedstrijd van de SforZ MTB Marathoncup is, werd dit door de organisatie via Facebook bevestigd. In dat bericht stond meer interessante informatie: zo is er op 12 april 2015 een aparte race voor vrouwen en renners van 15, 16 en 17 jaar, over een afstand van 35 kilometer.

Het principe van ‘De Hel’ blijft verder hetzelfde. Er wordt een ronde uitgezet van 35 kilometer met 600 hoogtemeters, die door deelnemers aan de langste afstand drie keer moet worden afgelegd. De ronde is volgens de organisatie grotendeels hetzelfde, maar wel iets zwaarder dan die van afgelopen seizoen en met een betere doorstroming bij ‘bottlenecks’.

beckinggroesbeeksjoerdvanloon
De kopgroep van de Hel van Groesbeek 2014. Foto: Sjoerd van Loon

De inschrijving van de bijzonder populaire wedstrijd gaat open op woensdag 17 december. Ben er op tijd bij, want vorig jaar waren alle startplekken ruim voor de start van de marathon vergeven.