NIEUWEGEIN – Hij is mede door zijn zege in Hoek van Holland-Den Helder de onverwachte leider in de Lotto KNWU Strandraces. Nu de Belg Maarten Himpens bovenaan staat in de prestigieuze wedstrijdserie, wil hij het eindklassement ook op zijn naam schrijven. “Het is voor mij een eer heel om bij onze Noorderburen dit klassement te mogen aanvoeren”, zegt de 29-jarige coureur van Dovy Keukens op Mountainbike.be. “Dit wordt dan ook het hoofddoel voor mij dit seizoen.”

De Lotto KNWU Strandracecompetitie kent dit jaar zeven wedstrijden. Daarvan zijn er nu twee achter de rug (naast HvH-DH ook Texel). Komende zondag gaat de serie verder met de SRAM Beachrace in Noordwijk. Dat is voor Himpens het enige vraagteken, omdat die samenvalt met de beachrace in het Belgische Bredene. “In ieder geval ga ik mijn uiterste best doen en proberen om telkens zo dicht mogelijk te eindigen”, stelt de specialist. “Een goede positie als dit mag ik nu eenmaal niet uit handen geven. In België proberen we immers al jaren om dergelijke serie (tevergeefs, red.) uit de grond te stampen”.

Man-hvh
Himpens op het podium van Hoek van Holland-Den Helder geflankeerd door Ronan van Zandbeek en Thijs Zonneveld. Foto: Beachbiking.nl

Lees het het volledige interview met Maarten Himpens op Mountainbike.be hier.