ZUIDWOLDE – Een gigantische tent vol met kunstmatige zandheuvels vormde afgelopen weekeinde de basis van het eerste Indoor Mountainbike Spektakel in Zuidwolde. In de tent werden jeugdwedstrijden verreden, maar ook eliminatorraces (zaterdag) en een xc-race (zondag). Jurriën Pelsinger was uiteindelijk de grootverdiener. Hij won op zondag de xc-race door Stefan Krol en Dennis Koster voor te blijven. De dag daarvoor was hij ook al tweede geworden in de eliminator.

IMGP3829
Stefan Krol en Jurriën Pelsinger racen door de tent in Zuidwolde. Foto: Nico de Graaf

Toen moest Pelsinger zijn meerdere erkennen in Richard Feiken. Derde werd, net als op zondag, Dennis Koster. Bij de vrouwen ging de zege naar Iris van der Pol, voor Anouk Pelsinger. De volledige uitslag van het Indoor Mountainbikespektakel verschijnen als het goed is dinsdagavond op de website van MTB Zuidwolde.