APELDOORN – Erik Groen verruilt per 1 januari 2015 het SBJ-Biketeam voor MPL-Specialized. De 24-jarige Apeldoornse mountainbiker heeft bij het team, dat zijn thuisbasis heeft in zijn woonplaats, een contract getekend voor twee jaar. 

Het team stelt verheugd te zijn met de komst van Groen. “Het is een renner die past in ons profiel. Erik heeft als belofte deel uitgemaakt van de topsportgroep op Papendal en heeft al internationale wedstrijd-ervaring opgedaan”, zegt MPL in een persbericht.

groendenijsnieuwkuijklemmers
Groen in actie, afgelopen april in Nieuwkuijk. Foto: Wim Lemmers

Groen eindigde het afgelopen seizoen meerdere keren op het podium in nationale races. Op het NK eindigde hij als zesde. Zijn internationale resultaten van de afgelopen jaren zijn hier te bekijken.

Onlangs maakte MPL-Specialized bekend niet verder te gaan met Frank Beemer, de nummer 32 van het afgelopen WK.  Ook Robbert de Nijs verlaat het team. Met Groen, Jeroen van Eck, Kjell van den Boogert – ook zij hebben een tweejarig contract – heeft het team zijn renners voor de komende twee seizoenen rond. Het team gaat ook verder met het development-team. Daarvoor rijden Rob Gambon en Maikel Kleiboer.