GIESSENBURG – Een week na zijn zege in Noordeloos heeft Kelvin van den Dool ook de tweede race in de Jan van Arckel Wintercompetitie op zijn naam geschreven. De 19-jarige mountainbiker uit Hoogblokland finishte in Giessenburg voor Nederlands masterkampioen Christian de Graaff en Erik van Gelder. 

Van den Dool leidde van start tot finish. Achter streden hem eerst Fabio Jakobsen, Tijmen Pesselse, Lennart van Houwelinge, Ronald van der Laar en Van Gelder om de tweede plek. Die ging echter aan het einde van de rit naar De Graaff, die een sterke opmars maakte vanuit het achterveld.

D70_9531
Van den Dool heerste in Giessenburg. Foto: Jan van Arckel

In de overige categorieën gingen de overwinningen naar Daniëlle Sluiter (vrouwen) en Max van Hoorne (B-klasse). In de laatste categorie stonden maar liefst 170 deelnemers aan de start. In  totaal stonden er meer dan 350 renners aan het vertrek. Dat betekende voor de tweede week op rij een verbetering van het record.

Alle uitslagen van de wedstrijd in Giessenburg zijn hier te bekijken.