SCHWEIBERG – Na drie zeges op rij was er een oud-Olympisch deelnemer voor nodig om Gijs Dohmen te stoppen in de Jos Feron Cup. In Schweiberg was afgelopen zondag Bas Peters de beste van de vijfde race in de Brabants/Limburgse wedstrijdserie. Dohmen miste zijn vierde zege op rij maar op een haar na. Hij finishte op twee seconden achterstand van Peters als tweede. Edwin Arts eindigde na vier tweede plekken voor de vijfde keer op rij op het podium. Hij werd derde, op krap twee minuten achterstand.

Logo-Jos-Feron-1024x409Werd de hegemonie van Dohmen doorbroken, die van Leon Crienen staat nog steeds als een huis. Hij won bij Masters voor de vijfde keer in successie, door Stephan Lotz en Dirk Esser voor te blijven. Bij de vrouwen ging de zege met overmacht naar Senna Feron. Zij kwam meer dan twee minuten eerder binnen dan Karin van Grimbergen en Britta Werners.

In het algemene klassement van de Jos Feron Cup staat Dohmen nu alleen aan kop, met een puntje voorsprong op Arts. Derde is Fabio Porco. Alle uitslagen van de wedstrijd in Schweiberg zijn hier te bekijken.