BRUNSSUM – Hij is op zijn best in loodzware wedstrijden in het hooggebergte, maar Gijs Dohmen kan ook erg goed uit de voeten op Nederlandse parcoursen. De mountainbiker uit Swalmen won afgelopen zondag in Brunssum de vierde wedstrijd in de Jos Feron Cup. Het was voor de Limburger de derde zege op rij. Opnieuw bleef hij Overloner Edwin Arts en de Belg Fabio Porco voor. 

ferondohmenreuverkorenblik
Arts (linksvoor voor de kijkers) en Dohmen (daar rechts van) aan de start van een eerdere wedstrijd in de Jos Feron Cup. Foto: Eric Korenblik

Dohmen had opnieuw een ruime voorsprong. Hij kwam ruim een minuut voor Arts over de streep. In het klassement hebben Dohmen en Arts (vier tweede plaatsen!) nu evenveel punten.

Bij de masters boekte Leon Crienen zijn vierde zege op rij. Hij bleef de Belg Stephan Lotz en de Duitser Gunter Reitz voor. Sterkste vrouw in Brunssum was Senna Feron met afstand de beste. Ze finishte met vier minuten voorsprong op Karin van Grimbergen en vijf op Michele Lendemeijer.

Alle uitslagen van de vierde race in de Jos Feron Cup zijn hier te bekijken.