HOOGERHEIDE – Vier renners van Beebikes-Nutswerk hebben van de eerste editie van de 6-uur van de Brabantse Wal een spannende gemaakt. In de laatste ronde werd pas het verschil gemaakt tussen de twee duo’s: uiteindelijk wonnen na 361 minuten koers over een mooi parcours van 3 kilometer de Zeeuwen Thijmen van de Vrede en Pim van de Swaluw met een voorsprong van slechts vijftien seconden op hun Gelderse teamgenoten Steven Eskes en Gijs Derksen. Achter de twee teams van Beebikes-Nutswerk was het verschil met nummer drie ‘De Reunie’ ook niet groot. Iroy Cosse, Jesse Beurskens en Ron Mourik reden evenveel rondes (50, 150km) en kwamen 2,5 minuut later binnen.

Van de Vrede en Van de Swaluw hadden na vier uur koers een comfortabele voorsprong opgebouwd in de categorie teams van twee of drie renners, maar die werd ineens kleiner. De laatste twee uur van de race gaven de twee teams elkaar nauwelijks iets toe. Pas in de laatste en vijftigste ronde kon slotrijder Van de Swaluw het verschil maken.

Pim 6 uurs (1)
Van de Swaluw op een van de aangelegde hindernissen op het parcours nabij Hoogerheide. Foto: José van de Swaluw
podium 6 uurs
Het podium van de race voor teams van twee of drie renners met van links naar rechts Derksen, Eskes, Van de Swaluw, Van de Vrede, Mourik, Beurskens en Cosse. Op de achtergrond de DJ van dienst. Foto: José van de Swaluw

In de categorie solo-rijders was Michael Adriaensen oppermachtig. Hij finishte met zijn gemiddelde van meer dan 25 kilometer per uur met een ronde voorsprong op nummer twee Diego van Looy. Nummer drie Jeroen Poppelaars werd met drie rondes achterstand derde.

Bij de grote teams (vier tot zes renners) won BioRacer na een spannende strijd met Fast Action Team. Beide teams legden 53 ronde af, maar BioRacer kwam 36 seconden eerder over de streep. De derde plek werd een prooi voor Businessclub De Mol. Een eervolle vermelding voor het team van We Own Yellow: dit uit vier Zeeuwse vrouwen bestaande team (Marjolein Gernler-van Westen, Emma Verloop, Baukje Doedee en Marquerite de Neve) werd in een veld met uitsluitend mannenteams knap achtste.

Alle uitslagen van de 6-uurs van de Brabantse Wal zijn te bekijken op de site van MyLaps.